Wednesday, March 7, 2012

Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru&TD
Autor/ica: SoundGuardian, dana 06-03-2012 17:18
Ocjena:

 Pune 3 godine od premijernog nastupa u Teatru &TD, Rebel Star se napokon vraćaju u Zagreb. U subotu 24.03. održati će samostalni koncert na istom mjestu, ali ovoga puta u novom izdanju. Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj sa modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Star-a, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka. 

Osnovana 2006. od strane kantautora Milana Glavaškog (ex Eva Braun, Popcycle) ova sjajna grupa potpisuje jedan od najboljih albuma snimljenih na prostorima nekadašnje Jugoslavije u proteklih nekoliko godina. "SO" je objavljen u vlastitoj nakladi krajem 2007., a nakon njega je uslijedio i odličan album "Kalifonija". Milan se pokazao kao čovjek velikog kantautorskog dara i neobično lijepog vokala koji se usudio stvoriti bezvremensku kolekciju americana-pop bisera te ih uz to otpjevati na srpskom jeziku. 
 
Njihov nedavni nastup u Beogradu dobio je odlične kritike i opisan je epitetima kao "dinamični vokal...", "gitarski rifovi na pedalama aerodromskih razmjera...", "rasvirana i savršeno precizna ritam mašinerija...", "...što sve puni zvučnu panoramu do te mjere da zvuči kao da se na bini nalazi bend od bar četvoro ljudi"...
 
U najavi za koncert, bend obećaje razglednice sa dugog odsustva, špageti vestern, nostalgiju i tešku industriju. Materijal će pokriti odlične albume "SO" i "Kalifonija" uz nekoliko pjesama sa novog albuma koji se predviđa za proljeće i koji željno iščekujemo. 

2 comments:

Anonymous said...

odlična svirka,šteta što nije bilo više ljudi jer mi se čini da se atmosfera tek na zadnjih par pjesama "rasplamsala",no nema veze,samo nemojte da vas čekamo opet u zagrebu tri godine. :))

Pozdrav najboljem bendu iz regije a bome i šire iz Zagreba

Anonymous said...

Do moderate cardio workout fivesome multiplication oxidants in Viridity tea assist to lour the cholesterol and prevent
the cholesterol from oxidizing in the line.
5.

my website ... for treatment hair cholesterol natural