Monday, August 27, 2007

Lep arti parti vikend...

prvo smo u Bečeju, 24. svirali u bašti Doma Kulture
Image Hosted by ImageShack.us


Tamo su Pera Janjatović i Moma Rajin predstavljali svoje knjige
(ovu i ovu), a Rebel Star je imao super kul nastup nakon promocije... mislim da smo uspeli da podesimo fenomenalan zvuk. Doneli smo pola studija iz Sentandreje i nekako je ta hi-fi verzija i odgovarala publici koja je, erghh - sedela! Prvi put u životu sviram u klupskoj atmosferi sedećih prijatelja i uopste nije loše. Ponekad. Hvala divnoj publici i članovima benda na odličnoj svirci.

E onda smo se popakovali i došli u Sentandreju na završnicu sentandrejskog art festivala.
Bez imalo preterivanja, i sa stanovišta jednog domorodca, poslednji vikend u avgustu treba rezervisati za dolazak u Sentandreju. Festival je u punom zamahu, stotine manjih i većih performansa bukvalno zatrpa grad. Sve je otvoreno od petka izjutra do nedelje naveče, bez prestanka. Rebel Star je svirao u jednoj od galerija i nastup je bio kratak i slabo posećen, nije ni čudo obzirom da nas ovde niko ne zna osim najbližih prijatelja. Polako ćemo da topimo led kada snimimo pesme na engleskom i madjarskom (oooo yeah).

Ceo koncert i pakovanje je okončano u 21:30 tako da je bend pušten sa lanca da tumara po skrivenim galerijama, binama, vinskim podrumima, prodavnicama domaćih čokolada, opet vinskim podrumima, i tako dalje... centar grada priča za sebe, internacionalni video umetnici projektuju svoje slike na cele zgrade. Potpisnik ovog bloga nije uspeo da nadje sveže slike, a sami nismo slikali jer smo zaboravni matorci.

Jedno je sigurno, tih par dana u Sentandreji mogu biti mali šok za osobe koje nisu naklonjene apstraktnoj umetnosti, zato prilažem video jednog mladog benda koji je nastupio prve večeri festivala. Lepo se zabavite.

Rebel Star sada ide da snima ploču, pa ćemo da izveštavamo tu i tamo kada nam se desi nešto ludo.

pozdrav iz Sentandreje.

Monday, August 13, 2007

pre svega, Rebel Star singl Luna na prvom mestu Popboks-ove liste domacih singlova vec par nedelja... www.popboks.com

Ujjeeee, kakva nedelja. U utorak 7. avgusta, Rebelstarovci su se okupili u Sentandreji na, kako ce se ispostaviti, maratonskim visinskim pripremama za osvajanje muzicke scene u Evropi.
Boris, Garwood, Ljuba, Attila i Milan - trenutno snose posledice petodnevne rokenrol zurke...ne moramo u detalje, dovoljno je reci da je uspelo 300%.
Hajlajt je kolektivni razbijacki odlazak na The Hives (Sziget festival, Budimpesta), juznjacki punk rock iz Svedske u blatu...

Salu na stranu, ovde se ozbiljno radilo i Rebel Star je spreman da svira u punoj postavi sa bubnjevima, tonom gitara (oh yeah i nas klavijaturista Ljuba svira gitaru ko mator), bar 3 vintage klavijature i naravno rock me baby Garwoodom na basu i usnoj harmonici. U sledecih par dana zakacicu live snimke na myspace.

Nismo se posteno ni izvukli iz paklenog podruma kada su nam neki dragi promoteri ponudili da sviramo sto smo i prihvatili:

Rebel Star will rock rock rock and ROCK at

24th Aug , Becej-Serbia, club Scena, Gradski Trg, 10PM

25th Aug, Szentendre-Hungary, Szentendre Art Festival, Artunio Galeria
Bogdányi utca 64. 9PM

full band show. yeah.