Wednesday, March 7, 2012

Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru&TD
Autor/ica: SoundGuardian, dana 06-03-2012 17:18
Ocjena:

 Pune 3 godine od premijernog nastupa u Teatru &TD, Rebel Star se napokon vraćaju u Zagreb. U subotu 24.03. održati će samostalni koncert na istom mjestu, ali ovoga puta u novom izdanju. Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj sa modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Star-a, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka. 

Osnovana 2006. od strane kantautora Milana Glavaškog (ex Eva Braun, Popcycle) ova sjajna grupa potpisuje jedan od najboljih albuma snimljenih na prostorima nekadašnje Jugoslavije u proteklih nekoliko godina. "SO" je objavljen u vlastitoj nakladi krajem 2007., a nakon njega je uslijedio i odličan album "Kalifonija". Milan se pokazao kao čovjek velikog kantautorskog dara i neobično lijepog vokala koji se usudio stvoriti bezvremensku kolekciju americana-pop bisera te ih uz to otpjevati na srpskom jeziku. 
 
Njihov nedavni nastup u Beogradu dobio je odlične kritike i opisan je epitetima kao "dinamični vokal...", "gitarski rifovi na pedalama aerodromskih razmjera...", "rasvirana i savršeno precizna ritam mašinerija...", "...što sve puni zvučnu panoramu do te mjere da zvuči kao da se na bini nalazi bend od bar četvoro ljudi"...
 
U najavi za koncert, bend obećaje razglednice sa dugog odsustva, špageti vestern, nostalgiju i tešku industriju. Materijal će pokriti odlične albume "SO" i "Kalifonija" uz nekoliko pjesama sa novog albuma koji se predviđa za proljeće i koji željno iščekujemo.